Предколедното пазаруване вече тече с пълна сила. Според Павлина Дамянова промяна

...
Предколедното пазаруване вече тече с пълна сила. Според Павлина Дамянова промяна
Коментари Харесай

Търговец: Свинското се продава около 11-12 лева за килограм

Предколедното извършване на покупки към този момент тече с цялостна мощ. Според Павлина Дамянова смяна в цената на месото в София няма, а клиентите имат дълъг лист с покупки.

" Суджук, свинско месо, за агнешко се пита, за дребни свине. Клиентите пазарят, пълнят торбите. Между 100 и 120 лева се пазари “, споделя пред bTV продавач-консултантът Павлина Дамянова.

" Ние българите сме традиционалисти и избираме свинското месо, за разлика от потребителите в другите страни, които за Коледа готвят пуйка “, изясни доктор Диляна Попова - изп. шеф Асоциация на месопреработвателите в България.

Средната цена на свинското месо тази година е 12 лв..

" Имаме информация, че за предходната година са заклани милион и двеста свине в кланиците “, споделя доктор Попова.

" Свинското месо, плешка е 11,10 лева, бутът е 11,30 лева, надениците са от 11 до 12,90 лева “, сподели Павлина Дамянова.

Произходът на месото е измежду най-важните неща, които гледат клиентите. Те могат да изискват информация от търговеца за произхода на месото.

А вносното свинско за миналата година е 131 000 тона. И идва главно от Испания, Дания и Белгия.

" Българското свинско месо стига за прясна консумация. Около 35-40% от доставките са българско месо. Но за нас месопреработвателите, това месо не ни доближава и се постанова да употребяваме месо от останалите европейски страни -около 60%. Колкото е производството на българско месо, то отива главно за прясна консумация. Във тип на месо като разфасовки, пържола, врат, бут, плешка и така нататък “, изясни изпълнителният шеф Асоциация на месопреработвателите в България.

Родното произвеждане може да бъде открито нормално по-лесно в по-малките фирмени магазини.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР